1946 yılında Keçi Ciğer Ağrısı hastalığının etiyolojisi ve proflaksisi ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Keçi Ciğer Ağrısı Laboratuvarı adı altında kurulan Mycoplasma Aşıları Üretim Laboratuvarı'nda, formollü Keçi Ciğer Ağrısı aşısının ilk üretimine başlanmıştır. 1965 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Araştırma Laboratuvarları bünyesinde kurulan Mycoplasma Laboratuvarı ile 1985 yılında birleştirilen laboratuvarda, attenue Mycoplasma mycoides capri aşısı "Capripen", Bulaşıcı Agalaksi'ye karşı attenüe "Agalaksipen Canlı" ve "Agalaksipen İnaktif" aşılarının üretimi devam etmekteydi.
24.12.2011 tarih ve 28152 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkındaki Yönetmelik" gereği, Veteriner Tıbbi Ürünler için "İyi Üretim Uygulamaları" şartlarında üretim zorunluluğu getirilmiş ve söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinin beşinci fıkrası kapsamında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün özel izni ile üretimine devam edilen Mycoplasma aşılarının üretimi, 21.09.2018 tarihli Bakanlık talimatı ile durdurulmuştur. Ancak hastalık çıkan işletmelerin talep etmesi halinde, Bakanlık izniyle, işletmelere özgü otovaksin üretimleri gerçekleştirilmektedir.
2006'dan günümüze "Mycoplasma Aşıları Üretim Laboratuvarı" adı ile faaliyetlerini sürdürmekte olan laboratuvarda, kanatlılarda mycoplasmalardan ileri gelen Kronik Solunum Yolu Hastalığı'nın serolojik teşhisinde kullanılan Mycoplasma gallisepticum pleyt test antijeni ve İnfeksiyöz Synovitis'in serolojik teşhisinde kullanılan Mycoplasma synoviae pleyt test antijeni üretimleri yapılmaktadır.