Gıda Kontrol Bölümü

A)     Personel Bilgisi

Adı SoyadıGöreviResmi e-postaTelefon (Dahili)
Bülent KAFABölüm Şefibulent.kafa@tarim.gov.tr
Fatma SAKARYA Veteriner Hekimfatma.sakarya@tarim.gov.tr
Fadime YALÇINLaborantfadime.yalcin @tarim.gov.tr
Murat ÇAKIRİşçi 

 

B)      Bölüm faaliyetleri

Bölümümüz kuruluşundan itibaren gıda maddelerinin kontrolü konusunda hizmet vermektedir. Laboratuvarımızda, başta hayvansal gıda maddeleri olmak üzere çeşitli gıda maddelerinin ve içme sularının mikrobiyolojik muayeneleri ISO, TSE ve Bacteriolojical Analytical Manuel vb. uluslararası geçerliliği olan metotlarla yapılmaktadır.

Gıda maddelerinin mikrobiyolojik ve bazı kimyasal analizlerinin yapılması, gıda maddelerinde mikrobiyal toksin aranması ile ilgili toksikolojik muayene yapılması , tüm et ve et ürünlerinde  et türü ayrımının ELISA  testleriyle yapılması, Gıda ile ilgili konularda araştırmalar yapılması ve Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüleri, İl Kontrol Laboratuvarlarına konularımızla ilgili eğitim verilmesi görevlerimiz arasındadır.

Bölümümüz;

1- Salmonella spp. Aranması

2- Escherichia coli Sayımı (Koloni Sayım Tekniği)

3- Gıda Maddelerinde Aerobik Koloni sayımı (30 oC de) konularında TURKAK tarafından akredite edilmiştir.


''